Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει αποκτήσει χαρακτήρα και δείχνει ότι διαθέτει μέταλλο νικητή που μπορεί να την οδηγήσει στον τίτλο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια είναι η αδυναμία του να διαχειριστεί τα αποτελέσματα.

Οι μεγάλες νίκες φέρνουν συνήθως υπέρμετρο ενθουσιασμό, αλλά τα στραβοπατήματα είναι αυτά που του δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα κι ως ομάδα, αλλά κι ως οργανισμό, κυρίως λόγω της μεγάλης εσωστρέφειας που φέρνουν στον περίγυρό του.

Φέτος όμως, φαίνεται ότι η ίδια η ομάδα είναι αυτή που βρίσκει τον τρόπο, τις περισσότερες φορές που βρέθηκε στα σχοινιά, να αντιδρά και να επιστρέφει.

Από την ήττα στο ντέρμπι με ΑΕΚ, στον θρίαμβο σε βάρος του Ολυμπιακού

Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία της χρονιάς ήταν η ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ στην OPAP Arena – που είναι κι αυτή που συνεχίζει να πληγώνει τον ΠΑΟΚ, καθώς αυτή είναι που δίνει τη διαφορά ενός γκολ και την ισοβαθμία στην Ένωση- περισσότερο εξαιτίας της κακής εμφάνισης που πραγματοποίησε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ήταν όμως, η ίδια που έδιωξε τα σύννεφα που πήγαν να δημιουργηθούν στην Τούμπα μόλις λίγες ημέρες αργότερα με τη μεγάλη νίκη που πήρε σε βάρος του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης με 4-2 και τους ερυθρόλευκους να σώζουν τα προσχήματα, μειώνοντας το σκορ από το εις βάρους τους 4-0 στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Έπεσε από την κορυφή, αλλά επέστρεψε

Το δεύτερο πλήγμα ήρθε στο πρώτο παιχνίδι του 2024 με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης. Ο ΠΑΟΚ και πάλι δεν ήταν καλός, έχασε 2-1 κι έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η εσωστρέφεια επέστρεψε, αλλά η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε το βηματισμό της, πετυχαίνοντας επτά συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με επιθετική συγκομιδή 24 γκολ και μόλις δύο παθητικό.

Μάλιστα, επέστρεψε στην πρώτη θέση μόλις δύο αγωνιστικές αργότερα.

Η πιο κυριαρχική εμφάνισή του στη Λεωφόρο δεν του έδωσε την πρόκριση

Όταν ο ΠΑΟΚ γνώρισε για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν δυο συνεχόμενες ήττες (0-1 από Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό της Τούμπα και 1-4 από τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα) τα όργανα της εσωστρέφειας άρχισαν και πάλι να ηχούν για την αδυναμία του Δικεφάλου να διαχειριστεί τα ντέρμπι και τη "λιποθυμία" του στα δύσκολα.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Bettson στο δεύτερο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, τρεις ημέρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά η εμφάνισή του στη Λεωφόρο ήταν αποστομωτική.

Η ομάδα του Λουτσέσκου κυριάρχησε απέναντι στους πράσινους και χρειάστηκε να συμβούν "πράγματα και θαύματα" από το 120' της παράτασης και μετά για να αποκλειστεί στα πέναλτι.

Η "πεντάρα" που έδιωξε την εσωστρέφεια

Δυο συνεχόμενες νίκες ο ΠΑΟΚ υπέστη και δεύτερη φορά χάνοντας με 2-0 στο Ζάγκρεμπ από τη Ντιναμό για τους "16" του Conference League και στη συνέχεια από τον Άρη στην Τούμπα στην πρεμιέρα του playoffs.

Δυο ήττες που δημιουργήσαν και πάλι προβληματισμό, παρουσία οπαδών στην προπόνηση, γεύμα σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των παικτών για να έρθει η σαρωτική εμφάνιση στο δεύτερο παιχνίδι με τους Κροάτες κι η πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Επιστροφή με ανατροπή για... τίτλο

Η πιο μεγάλη επιστροφή του ΠΑΟΚ ήταν αυτή που βίωσαν οι φίλοι του την Κυριακή (28/04) στην Τούμπα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε χωρίς νίκη για πέντε συνεχόμενα παιχνίδια: ισοπαλία με την ΑΕΚ στην Αθήνα 2-2, αποκλεισμός με δυο ήττες από την Κλαμπ Μπριζ στο Conference League, ήττα από τον Ολυμπιακό και ισοπαλία 1-1 στη Λαμία με γκολ του Στέφαν Σβαμπ στις καθυστερήσεις.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο ΠΑΟΚ έπαιζε στο ντέρμπι Δικεφάλων τις τελευταίες του ελπίδες για το πρωτάθλημα, που έδειχναν να έχουν χαθεί στο 75', όταν, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-1.

Με μπροστάρηδες και σκόρερ τους Κωνσταντέλια και Σάστρε κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη που τον κρατά ζωντανό στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Δείχνοντας σε "φίλους και εχθρούς" ότι αυτόν τον ΠΑΟΚ δεν τον.... ξεγράφεις.

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελειώνει ο Τερίμ από τον Παναθηναϊκό-Πιθανότατα ο Κόντης στη θέση του!-ThemaSports
17/05 @ 02:25

Τελειώνει ο Τερίμ από τον Παναθηναϊκό-Πιθανότατα ο Κόντης στη θέση του!

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Φατίχ Τερίμ για τον Παναθηναϊκό.

Ποντένσε: "Ευχαριστώ για την στήριξη, μας κάνετε να νιώθουμε πιο δυνατοί"-ThemaSports
16/05 @ 23:35

Ποντένσε: "Ευχαριστώ για την στήριξη, μας κάνετε να νιώθουμε πιο δυνατοί"

Ο Ντάνιελ Ποντένσε με μήνυμά του στα social media ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για την στήριξή του κατά την διάρκεια της σεζόν.

Θεραπεία ο Μουργκ στον ΠΑΟΚ, αμφίβολος για Άρη-ThemaSports
16/05 @ 22:40

Θεραπεία ο Μουργκ στον ΠΑΟΚ, αμφίβολος για Άρη

Μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ στράφηκε αμέσως στον «τελικό» της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στον Άρη που θα κρίνει τον τίτλο.

Η παρακάμερα του ΠΑΟΚ: Η υψωμένη γροθιά του Τάισον και ο τρελός πανηγυρισμός του Ζίβκοβιτς στο πάρτι τίτλου στην Τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
16/05 @ 20:12

Η παρακάμερα του ΠΑΟΚ: Η υψωμένη γροθιά του Τάισον και ο τρελός πανηγυρισμός του Ζίβκοβιτς στο πάρτι τίτλου στην Τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παρακάμερα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το 4-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό τα έχει όλα. Την υψωμένη γροθιά του Τάισον, τον τρελό πανηγυρισμό του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και φυσικά την αποθέωση του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη Γ' Εθνική ο Παναθηναϊκός Β (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
16/05 @ 19:25

Υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη Γ' Εθνική ο Παναθηναϊκός Β (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Έσπρωξε στον... γκρεμό τον Παναθηναϊκό Β η Παναχαϊκή, επικρατώντας 2-0 εκτός έδρας. Νίκη του υποβιβασμένου Ολυμπιακού Β επί του Γιούχτα με 3-1. Ισόπαλη με τη Νίκη Βόλου η ΑΕΚ Β.

«Ο Αλαφούζος συναντήθηκε με τον Τερίμ, η αποχώρηση είναι πολύ κοντά!»-ThemaSports
16/05 @ 14:31

«Ο Αλαφούζος συναντήθηκε με τον Τερίμ, η αποχώρηση είναι πολύ κοντά!»

Ανάρτηση Τούρκου δημοσιογράφου αναφέρει πως υπήρξε συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Φατίχ Τερίμ, και πως το τέλος της συνεργασίας τους πλησιάζει!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ