Την προετοιμασία του για το 2023 συνεχίζει ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος εδώ και δύο βδομάδες βρίσκεται στη Μάλτα ενώ στα τέλη Ιανουαρίου θα βρεθεί για μερικές ημέρες στην Κύπρο πριν αναχωρήσει για την Κροατία όπου είναι η βάση του.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Κύπριος ιστιοπλόος είχε κλείσει το 2022 ως Πρωταθλητής Ευρώπης, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, και μετά από λίγες ημέρες ξεκούρασης, έβαλε πλώρη για τη νέα χρονιά και τις επόμενες δοκιμασίες.

Ο Αργυρός Ολυμπιονίκης του 2012 στο Λονδίνο, μετά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser του Hyeres, πέρασε λίγο διάστημα στην Κύπρο και ακολούθως μετέβη στο Σπλιτ στην Κροατία, μπαίνοντας σταδιακά στους ρυθμούς της νέας χρονιάς.

«Δεν είχαμε αρκετά καλές ημέρες για ιστιοπλοΐα (σ.σ. από πλευράς καιρού), αλλά δώσαμε πολλή έμφαση στην φυσική κατάσταση, με αρκετό γυμναστήριο και ποδήλατο» ανάφερε.

Στη Μάλτα ο 32χρονος ιστιοπλόος θα παραμείνει για περίοδο τριών εβδομάδων συνολικά, ώστε να εκμεταλλευτεί τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στη Χώρα των Ιπποτών αυτή την περίοδο.

«Αυτός είναι ο σκοπός που είμαστε εδώ. Για να ετοιμαστούμε και περισσότερο στη δύναμη του κρεμάσματος και στη δύναμη του σκάφους. Σίγουρα και στα τριμαρίσματα και την τεχνική πάνω στο ψηλό κύμα που βρίσκεις εδώ στη Μάλτα».

Μεγάλος στόχος στο τρέχον έτος, για τον Χρυσό Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2017 και του 2018, είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιστιοπλοΐας το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2023 στη Χάγη.

Ο αγώνας αυτός είναι ξεχωριστός για τον λόγο ότι θα δοθούν και κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Θα προηγηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις αρχές Μαρτίου στην Ιταλία.

Tον Παύλο Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ενώ τον χορηγούν η Πετρολίνα, το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Λεβέντειο Ίδρυμα. Τον υποστηρίζουν η Quadcode, η Vita Construction, το Stelios Foundation, η Easy Family of Brands, η Alassia Newships Management και η Devoti Sailing.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Νατάσα Λάππα ανοίγει πανιά για τη Μασσαλία - Το όγδοο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου-ThemaSports
28/05 @ 10:49

H Νατάσα Λάππα ανοίγει πανιά για τη Μασσαλία - Το όγδοο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώνει ότι η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού Νατάσα Λάππα εξασφάλισε πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024» στην Ιστιοπλοΐα / iQFOiL Γυναικών και έγινε το όγδοο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου.

Χάλκινο μετάλλιο σε καμπ στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας για τον Παύλο Κοντίδη!-ThemaSports
22/05 @ 13:05

Χάλκινο μετάλλιο σε καμπ στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας για τον Παύλο Κοντίδη!

Χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακά νερά κατάκτησε ο Παύλος Κοντίδης, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου στη Magic Regatta που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο όπου θα διεξαχθούν οι κούρσες της ιστιοπλοΐας στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Το συγκεκριμένο καμπ είναι το πρώτο από τα δύο στα οποία θα λάβει μέρος ο Κύπριος ιστιοπλόος στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της συμμετοχής στην Ολυμπιάδα και αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεστάρει την ετοιμότητά του, αντιμέτωπος με τους πλείστους ιστιοπλόους που θα συναντήσει και στο Παρίσι. «Πήρα το χάλκινο μετάλλιο, αυτό δείχνει μια πολύ καλή ετοιμότητα, αλλά σίγουρα αυτοί οι δυο μήνες που ακολουθούν είναι πολύ σημαντικοί για να βγει σωστά η προετοιμασία» δηλώνει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και προσθέτει: «Θα πρέπει να δουλέψουμε τα πράγματα που χρειάζονται για να είμαστε στην ετοιμότητα που επιθυμούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» Στη διάρκεια του τριήμερου αγώνα, υπήρξαν διαφορετικές καιρικές συνθήκες. «Αυτό ήταν πολύ καλό για να εξάγουμε πολλά συμπεράσματα, με τον αέρα και την τεχνική μας και που να επικεντρωθούμε αυτό το διάστημα» σημειώνει ο Αργυρός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012, συμπληρώνοντας ότι: «Βγήκαν πολλά θετικά από τον αγώνα, αλλά σίγουρα υπάρχουν και σημεία που θα δουλέψουμε αυτή την περίοδο που ακολουθεί». «Με ποιότητα Ολυμπιακών Αγώνων» Στο καμπ στη Μασσαλία έλαβαν μέρος οι περισσότεροι από τους αθλητές που έχουν εξασφαλίζει την παρουσία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». «Από τα μεγάλα ονόματα απουσίαζαν ο Άγγλος Michael Beckett και ο Νεοζηλανδός Thomas Saunders. Όλοι οι άλλοι ήταν εδώ» λέει ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018, που τονίζει ότι «στην ουσία ήταν σχεδόν η ποιότητα που θα έχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Σημειώνεται ότι την πρώτη θέση στο καμπ πήρε ο Vadnai Jonatán από την Ουγγαρία, ενώ δεύτερος ήταν ο Αυστραλός Matt Wearn, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη. Super Grand Sponsor του Κοντίδη είναι η Freedom24, ενώ τον στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι επίσης οι Finstella και easyBoat.com. Τον χορηγούν η Ayia Napa Marina, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η Alassia NewShips Management, το Stelios Philanthropic Foundation, η Quadcode, η Hartmann Holdings LTD και η VITA Construction.

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία-ThemaSports
16/05 @ 00:23

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν (15/5) οι ετήσιες βραβεύσεις αρίστων ιστιοπλόων και ομίλων της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για το 2023. Η όλη εκδήλωση έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Έντεκα σερί διοργανώσεις στην πρώτη δεκάδα ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
27/04 @ 22:10

Έντεκα σερί διοργανώσεις στην πρώτη δεκάδα ο Παύλος Κοντίδης

Οι έντονοι άνεμοι στάθηκαν εμπόδιο για τον Παύλο Κοντίδη να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου Κύπελλο του Hyeres, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί η κούρσα μεταλλίων. Συνεπώς τα αποτελέσματα παραμένουν ως είχαν μετά τη συμπλήρωση εννέα ιστιοδρομιών, με τον Κύπριο ιστιοπλόο να παίρνει την τέταρτη θέση με 72β. ποινής.

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει το Σάββατο (27/04) στην κούρσα μεταλλίων στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
26/04 @ 20:12

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει το Σάββατο (27/04) στην κούρσα μεταλλίων στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης

Η βροχερή και χειμωνιάτικη Παρασκευή (26/04) στο γαλλικό νότο ήταν η καλύτερη ημέρα του Παύλου Κοντίδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres.

Διατηρείται στην κορυφή η Μακρή, προκρίθηκε στα Medal Series η Λάππα-ThemaSports
25/04 @ 14:00

Διατηρείται στην κορυφή η Μακρή, προκρίθηκε στα Medal Series η Λάππα

Στην πρώτη θέση παραμένει η Μαριλένα Μακρή (ILCA6) μετά και τις τελευταίες ιστιοδρομίας στο Last chance Reggata στο Hyeres της Γαλλίας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ